Vervanger voor loodloket

12 April 2023

Lood loketten worden al lange tijd gebruikt om pannendaken waterdicht aan te laten sluiten op bijvoorbeeld een schoorsteendoorvoer of een aansluiting op opgaand metselwerk. Echter, er kleven enkele nadelen aan het gebruik van lood in de bouw, waaronder beperkte rollengtes, zwaargewicht en diefstalgevoeligheid. Bovendien is lood maar in één kleur verkrijgbaar, wat niet altijd de fraaiste oplossing biedt.

Gelukkig is er nu een alternatief voor lood loketten op de markt gebracht: I-Form® van Ipex. Dit product heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele lood loketten. I-Form® is uitermate flexibel en licht in gewicht, wat zorgt voor een snelle en makkelijke verwerking. Bovendien is het materiaal niet giftig en verkrijgbaar met of zonder plakstroken. I-Form® kan in lengtes van 10 meter worden verwerkt en kan worden geschroefd.


Het belangrijkste voordeel van I-Form® is wellicht de levensduur van ruim 25 jaar. Dit komt doordat het product opgebouwd is uit drie lagen: een speciale EPDM rubberen toplaag, een tussenlaag van speciaal aluminium strekmetaal en een onderlaag van een speciale EPDM rubber met specifieke eigenschappen en voorzien van beschermfolie. Deze samenstelling zorgt voor een goede bescherming tegen veroudering, ozon en UV-straling.


I-Form® is een multifunctioneel flexibel afdichtingsband, speciaal ontworpen voor dak- en geveltoepassingen. Door de speciale materiaalsamenstelling is het materiaal zeer flexibel en vormvast, waardoor het zich kan vormen naar de vorm van de ondergrond. Dit maakt het een uitstekende vervanger voor lood loketten op daken en gevels.

Al met al biedt I-Form® van IPEX een uitstekend alternatief voor lood loketten in de bouw. Met zijn flexibiliteit, lichte gewicht, snelheid van verwerking, verkrijgbaarheid met of zonder plakstroken en lange levensduur is I-Form® een duurzame en betrouwbare keuze voor het waterdicht maken van dak- en gevelaansluitingen.