IPEX en Ontplooj: een succesvolle samenwerking

31 May 2023

Naast dat wij graag de mooiste producten willen leveren willen we graag meer doen voor onze maatschappij. Dat is de reden waarom Gerwin Meilink, de oprichter van IPEX, samenwerkt met SOWECO, nu Ontplooj, het werkontwikkelbedrijf voor Almelo en omgeving. Inmiddels hebben wij al 25 jaar een succesvolle samenwerking met Ontplooj, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek vinden bij IPEX en we samen de mooiste producten leveren aan de markt.

Het begon allemaal met een boodschap van Ontplooj: “Het werk dat jouw productiemedewerkers doen, kunnen mijn mensen ook!” Gerwin Meilink ging in gesprek en er ontstond een mooie samenwerking tussen beide bedrijven. In het begin werden de producten van IPEX naar Almelo gebracht, maar al snel werd er gekeken naar manieren om dit efficiënter te maken. De oplossing werd gevonden in een groepsdetachering van circa 25 medewerkers die als één team samenwerken en voornamelijk assemblage werkzaamheden uitvoeren bij IPEX. 

 

Ontplooj helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zichzelf te ontwikkelen, om zo een bijdrage te leveren aan het arbeidsproces. Samenwerken met bedrijven zoals IPEX geeft deze mensen de kans om te werken en zo werkervaring op te doen. Daarnaast zijn ze een onmisbare schakel zijn in het productieproces en op deze manier dragen ze bij aan de economie. Deze bijdrage is voor iedereen belangrijk voor het gevoel van eigenwaarde en het hebben van een werkritme is belangrijk voor het welzijn van iedereen.  

 

De samenwerking heeft IPEX grote flexibiliteit gebracht, waarmee ze zich onderscheiden in de markt. Door te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen wij deze flexibiliteit behouden, terwijl wij tegelijkertijd een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren.  

Het automatiseren van deze werkzaamheden zou IPEX moeten inleveren in deze flexibiliteit.  

 

Bij IPEX zijn we trots op de samenwerking met Ontplooj, en op deze manier dragen wij bij aan de leefbaarheid van onze omgeving.  

 

Als advies aan andere bedrijven die geïnteresseerd zijn in het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zou Gerwin Meilink zeggen: "Indien de werkzaamheden er zijn, doen!" Het is niet alleen goed voor de medewerkers zelf, maar ook voor de rest van de organisatie. Het levert namelijk een mooie en gezellige bedrijfscultuur op met veel lol op de werkvloer.  

Al met al is de samenwerking tussen IPEX en Ontplooj al jaren een succesvol voorbeeld van hoe bedrijven en organisaties elkaar versterken en positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de maatschappij.