Gekleurde schroeven, nagels en bevestigingsmaterialen in elke RAL kleur

14 February 2023
Gekleurde schroeven dankzij poedercoating

Een schroef is een noodzakelijk kwaad. Zonder schroeven kun je op de bouw geen paneel of profiel vastzetten. Hoe lelijk is het dan wanneer je geen gekleurde schroeven tot je beschikking hebt en de bevestigingsmaterialen afwijken van de kleur van het paneel of het profiel?

Wanneer je als aannemer een opdracht hebt aangenomen, dan ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de bouw, het uitvoeren van alle werkzaamheden binnen de planning, binnen budget en uiteraard word je afgerekend op het eindresultaat.

Het eindresultaat wordt onder andere beoordeeld op de afwerking. Je opdrachtgever loopt na oplevering langs de bouw en zal iets gaan vinden van de wijze waarop het project is afgewerkt.


Gekleurde schroeven of blindklinknagels voor een prachtig eindresultaat


Gekleurde schroeven, nagels, profielen of andere bevestigingsmaterialen helpen je om een prachtig eindresultaat neer te zetten. Een resultaat waar ook jouw klant met een grote glimlach langs loopt. Geen gezeur, geen puntjes op de i, geen getouwtrek over herstelwerkzaamheden, maar gewoon een tevreden klant.


Hoe kleuren wij schroeven?


IPEX heeft een systeem ontwikkeld waarbij ervaring en een uniek productaanbod gecombineerd wordt. In dit systeem is het mogelijk om ieder bevestigingssysteem te poedercoaten in elke gewenste kleur. Wij hebben, in samenwerking met ons internationale netwerk van paneel- en profielproducten, een database opgebouwd met daarin een grote hoeveelheid aan mogelijke kleuren.


Poeder coating is een proces waarbij poederkleurpigmenten worden aangebracht op metalen elementen, zoals schroeven of nagels, met behulp van elektrostatische technieken.

Hieronder vind je ons poedercoat proces:


1. Voorbereiding: De schroeven worden eerst grondig schoongemaakt en ontvet om ervoor te zorgen dat het oppervlak vrij is van stof, vet of andere verontreinigingen.

2. Toepassen van de poeder: De schroeven worden in een speciaal apparaat geplaatst, waar elektrostatische ladingen worden toegepast. Hierdoor worden de poederkleurpigmenten aangetrokken en aangebracht op de schroeven.


3. Oven droging: De schroeven worden vervolgens in een oven geplaatst, waar de poeder wordt verhit totdat deze zich vastzet op het metalen oppervlak. Dit proces is bekend als curing.


4. Inspectie: Na het drogen worden de schroeven gecontroleerd op het aantal lagen poeder, de dekking en de kleur.

 

5. Afwerking: Als de schroeven voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen, worden ze verpakt en verzonden naar onze klanten.


Poeder coating is een populaire keuze voor het kleuren van metalen onderdelen, omdat het een duurzame, milieuvriendelijke en kostenefficiënte techniek is. Het biedt een stevige, beschermende laag die bestand is tegen roest, corrosie en andere schade.


Duizenden kleuren voorradig


Wij hebben duizenden kleuren op voorraad. We kunnen originele RAL kleuren gebruiken, maar ook een mix waardoor elke unieke kleur gerealiseerd kan worden.


Deze kleurenmix gaat in onze eigen poedercoatmachine in onze fabriek in Enter. De schroeven worden in de machine geplaatst en direct gekleurd.


Wij kunnen de volgende bevestigingssystemen poedercoaten:


-        Boorschroeven

-        Houtschroeven

-        Betonschroeven

-        Zelf tappende schroeven

-        Blindklinknagels, popnagel of rivet

-        Profielen

-        Bevestigingsmaterialen voor derden coaten we graag in overleg

Binnen 3 minuten jouw offerte voor gekleurde schroeven.

Ontdek samen met één van onze experts binnen drie minuten de bevestigingsoplossing die past bij jouw behoefte.
Schroeven kleuren en samenstellen

360.000 schroeven per uur kleuren


Onze fabriek heeft de capaciteit om 360.000 bevestigingssystemen per uur te poedercoaten. Hiermee zijn we uniek in Nederland en kunnen wij je snel van dienst zijn.


We hebben veel schroeven voorradig. Mocht dit niet zo zijn, dan bestellen wij deze en krijgen we die binnen enkele dagen binnen, waarna we ons poedercoat-proces in gang kunnen zetten.


Schroeven samenstellen


Indien gewenst kunnen wij ook combinaties maken van verschillende onderdelen die bij een schroef horen. Zo beschikken wij over een machine waarbij we de ringen kunnen toevoegen op de schroef, zodat je op de bouw de schroeven sneller kunt verwerken.

We hoeven niet uit te leggen dat je hierdoor sneller kunt werken en veel efficiënter bent. Dit ga je direct terugzien in je portemonnee, terwijl de gekleurde schroeven een prachtig eindresultaat oplevert.

IPEX Group - Specialist in bevestigingssytemen


IPEX levert al 25 jaar maatwerk dak- en gevelbevestigingen en helpt je om een prachtig gebouw op te leveren voor jouw opdrachtgever. Na het plaatsen van een bestelling kunnen wij dankzij onze eigen fabriek snel leveren in allerlei samenstellingen of in duizenden kleuren. Bovendien helpt onze binnendienst je graag op weg met het bestellen van de juiste producten en zorgen wij ervoor dat jij je weer op de bouw kunt concentreren.


Vragen over het kleuren van schroeven, blindklinknagels, popnagels of rivetten?


Neem dan vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier op onze site in te vullen. Je mag ons natuurlijk ook bellen op: +31 547 - 384 635