Bevestigingssysteem voor aluminium, composiet gevelbekleding

13 April 2023

Als het gaat om gevelbekleding, is aluminium composiet een populair materiaal vanwege zijn duurzaamheid, esthetische uitstraling en veelzijdigheid. Maar een belangrijk aspect van het installeren van aluminium composiet panelen (ACP) is de juiste bevestiging van de panelen aan de onderliggende structuur. Het is belangrijk om een bevestigingssysteem te hebben dat voldoet aan de hoge standaarden van kwaliteit en prestatie. Het nieuwe bevestigingssysteem, B002 van i-Facade, biedt oplossingen voor een efficiënte, spanningsvrije en betrouwbare bevestiging van ACP panelen op aluminium profielen.

Het B002 bevestigingssysteem maakt gebruik van de 0707 schroef en de 0521 centreer- en afstand hulzen en tubes. De 0707 schroef is een roestvaststalen boorschroef met een kop van 16 mm en heeft als voordeel dat het spanningsvrij gemonteerd kan worden. De 0521 centreer- en afstand hulzen en tubes zijn kunststof hulzen die zorgen voor een nauwkeurige plaatsing en afstand van de panelen op de aluminium profielen. Het gebruik van deze componenten leidt tot een zeer snelle en juiste montage van de panelen.


Een van de belangrijkste voordelen van het nieuwe bevestigingssysteem is dat het mogelijk is om de beschermfolie van de panelen te verwijderen na de montage van alle panelen. Dit is een groot voordeel omdat het verwijderen van de folie tijdens de montage kan leiden tot krassen of beschadigingen aan de panelen.

Het bevestigingssysteem bestaat uit de volgende componenten:


  • 0707 SB 5.5 x 25: Roestvaststalen boorschroef, met een kop van 16 mm: De 0707 is een boorschroef voor geventileerde gevelbekleding. Deze schroef is perfect te gebruiken in combinatie met de 0521 fix en slide centreer hulzen.

  • 0521 Slide en Fix tube: Kunststof Centreerhuls (groen of rood): De 0521 is een centreerhuls voor het creëren van een vast punt in de gevelplaat. Als afstand hus fungeert deze om het indeuken van de gevelplaat te voorkomen.

  • 0801 CuttingTool: Hiermee kan de beschermfolie van de plaat worden voorgesneden, zodat de folie eenvoudig verwijderd kan worden na montage.

De rode tube, ook wel de Fix Tube genoemd, dient ervoor om de plaat vast te zetten en te houden op zijn bevestiging, terwijl de groene tube, ook wel de Slide Tube genoemd, ervoor zorgt dat de plaat/constructie ruimte heeft om te kunnen uitzetten.


Het bevestigingssysteem biedt diverse voordelen, zoals een efficiënte, spanningsvrije en betrouwbare bevestiging van ACP panelen op aluminium profielen, de mogelijkheid om de beschermfolie te verwijderen na montage van alle panelen, en een snelle en juiste montage. Het bevestigingssysteem is geschikt voor verschillende toepassingen, zoals gevelbekleding, dakrandafwerking, en dakkapellen.


Het nieuwe bevestigingssysteem is ontwikkeld door IPEX, een expert op het gebied van gevelsystemen en gevelbekleding. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve oplossingen en hoogwaardige producten voor de gevelindustrie. Het nieuwe bevestigingssysteem is het resultaat van jarenlange ervaring en expertise op het gebied van gevelbekleding.


Het bevestigingssysteem is gemakkelijk te installeren en kan worden gebruikt met verschillende typen aluminium composiet panelen. Het is ook geschikt voor verschillende typen ondergronden, zoals beton, hout en staal. Het systeem kan worden toegepast op zowel nieuwe als bestaande gebouwen en biedt een duurzame en veilige oplossing voor gevelbekleding.


Betrouwbaar, efficiënt en spanningsvrij


Kortom het nieuwe bevestigingssysteem voor aluminium composiet gevelbekleding van i-Facade biedt een betrouwbare, efficiënte en spanningsvrije oplossing voor de bevestiging van ACP-panelen op aluminium profielen. Het systeem is gemakkelijk te installeren en biedt diverse voordelen, zoals de mogelijkheid om de beschermfolie te verwijderen na montage van alle panelen. Met dit bevestigingssysteem kan er veilig en duurzaam worden gewerkt aan gevelbekleding en andere toepassingen met aluminium composiet panelen.