Onzichtbare bevestiging Trespa

Trespa gevelbekleding is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid en weerbestendigheid. Het gebruik van boorschroeven is een veelvoorkomende manier om de gevelplaten te bevestigen, maar kunnen mogelijke lekkageproblemen veroorzaken als de afdichting niet goed is uitgevoerd. Daarom kun je kiezen om een onzichtbare bevestigingsmethode te gebruiken voor een professionele en esthetische afwerking van Trespa gevelbekleding.

Trespa onzichtbaar bevestigen

Trespa onzichtbaar bevestigen

De eerste stap bij het onzichtbaar bevestigen van Trespa gevelbekleding is het voorbereiden van de muur. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de gevel schoon en vrij is van stof en vuil en dat er geen uitstekende elementen zijn waar de gevelplaten op vastlopen. Vervolgens moeten de gevelplaten op maat worden gesneden en moet de lijm gelijkmatig op de achterkant van de Trespa gevelplaat worden aangebracht. Gebruik hiervoor een geschikte lijm die speciaal is ontworpen voor Trespa gevelbekleding.


Om een waterdichte afdichting te garanderen, moet een afdichting op de achterkant van de gevelplaat worden aangebracht. Deze afdichting is een belangrijk onderdeel van het bevestigingsproces omdat het voorkomt dat er water of vuil tussen de gevelplaat en de muur komt.


De Trespa gevelplaat kan dan tegen de muur worden geplaatst en met behulp van een boor en boorschroeven onzichtbaar worden bevestigd. Herhaal deze stappen voor alle gevelplaten en zorg ervoor dat de platen goed op elkaar aansluiten en er geen openingen zijn. De hoekprofielen kunnen vervolgens op de randen van de gevelplaten worden geplaatst om de randen af te dekken. Werk de gevel af door de randen af te kitten om ervoor te zorgen dat de gevel er professioneel en esthetisch uitziet.


Door het gebruik van deze onzichtbare bevestigingsmethode voor Trespa gevelbekleding, wordt niet alleen de duurzaamheid en weerbestendigheid van de gevelplaten gewaarborgd, maar ook de professionele en esthetische uitstraling van de gevel.

Bevestigen Trespa

Samenwerken met IPEX

Als fabrikant van maatwerk bevestigingsmethodes van gevelbekleding kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren in het aanbrengen van Trespa gevelplaat op een gevel binnen de industriebouw. Wij hebben 25 jaar ervaring en daarmee de kennis, ervaring en technologie om een op maat gemaakte achterconstructie te ontwerpen en te produceren. Dit zorgt niet alleen voor een stevige en duurzame gevel, maar ook voor een efficiënt en kostenbesparend proces van ontwerp tot installatie. Met een prachtig eindresultaat voor jullie opdrachtgever als gevolg!

Bekijk andere cases

Achterconstructie in Brussel
Achterconstructie in Brussel
Schroeven in IJsland
i-Facade gevelconstructie

Binnen 3 minuten jouw bevestigingsoplossing op maat.

Ontdek samen met één van onze experts binnen drie minuten de bevestigingsoplossing die past bij jouw behoefte.