Bevestigen gevel

Het bevestigen van een gevel is een belangrijke stap in het bouwproces. Het is van groot belang dat de gevel veilig en stevig is bevestigd om mogelijke schade en gevaarlijke situaties te voorkomen. Het gebruik van boorschroeven is een veelgebruikte methode voor het bevestigen van gevelplaten. Het nadeel van deze methode is echter dat de schroefkoppen zichtbaar kunnen zijn en dat er lekkageproblemen kunnen ontstaan als de afdichting niet goed is gedaan. Daarom is het belangrijk om gebruik te maken van andere methoden zoals afdichtingen, lijm, profielen en verankeringen om een veilige en esthetische gevel te creëren.

Gevel bevestiging

Hoe bevestig ik een gevel?

Stap 1: Voorbereiding van de gevel

Voordat je begint met de installatie van de gevelplaten, moet je ervoor zorgen dat de gevel schoon en vrij is van stof en vuil. Controleer ook of de muur waterpas is en of er geen uitstekende elementen zijn waar de gevelplaten op kunnen vastlopen.


Stap 2: Het op maat snijden van de gevelplaten

Meet de lengte en breedte van de gevelplaten en snijd deze op maat. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de overlap van de platen om een waterdichte afdichting te garanderen. Houd ook rekening met de hoekprofielen, deze zijn nodig om de randen van de platen af te dekken.


Stap 3: Het aanbrengen van de lijm

Breng de lijm aan op de achterkant van de gevelplaat. Zorg ervoor dat de lijm gelijkmatig is verdeeld en dat er geen klontjes of bubbels zijn. Gebruik hiervoor een geschikte lijm die speciaal is ontworpen voor de specifieke gevelplaat die je gebruikt.


Stap 4: Het aanbrengen van de afdichting

Plaats de afdichting op de achterkant van de gevelplaat en druk deze stevig aan. De afdichting is een belangrijk onderdeel van het bevestigingsproces, omdat het voorkomt dat er water of vuil tussen de gevelplaat en de muur komt.


Stap 5: Het bevestigen van de gevelplaten

Plaats de gevelplaat tegen de muur en zorg ervoor dat deze waterpas is. Boor vervolgens een gat in de plaat en de muur met behulp van een boor. Bevestig de plaat met een boorschroef en zorg ervoor dat deze stevig vastzit.


Stap 6: Het gebruik van profielen

Plaats de hoekprofielen op de randen van de gevelplaten om de randen af te dekken. Afhankelijk van de grootte en de vorman de gevel, kunnen er ook andere soorten profielen worden gebruikt, zoals U-profielen en Z-profielen. Deze profielen zorgen voor extra stevigheid en een mooie afwerking van de gevel.


Stap 7: Het gebruik van verankeringen 

Als de gevelplaten erg groot zijn of als de omgeving veel windbelasting heeft, is het verstandig om extra verankeringen te gebruiken. Verankeringen zorgen voor extra stevigheid en stabiliteit van de gevel en voorkomen dat deze gaat wiebelen of loskomt.


Door het gebruik van deze methoden voor het bevestigen van een gevel, kan een veilige en esthetische gevel worden gecreëerd. Het is belangrijk om bij het kiezen van deze methoden rekening te houden met de specifieke eigenschappen van de gevelplaten en de omgeving waarin de gevel wordt geplaatst.

Trespa onzichtbaar bevestigen

Samenwerken met IPEX

Bij het installeren van een gevel is het belangrijk om te werken met een ervaren en gekwalificeerd team. IPEX is een fabrikant van op maat gemaakte bevestigingsmethoden voor gevelbekleding. Met 25 jaar ervaring en expertise in het ontwerpen en produceren van maatwerk achterconstructies, bieden wij een efficiënt en kosteneffectief proces van ontwerp tot installatie. Ons team van professionals zorgt voor een veilige en esthetische gevel, die voldoet aan alle vereisten en verwachtingen van onze klanten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze producten en diensten.

Bekijk andere cases

Achterconstructie in Brussel
Achterconstructie in Brussel
Gekleurde schroeven
Schroeven

Binnen 3 minuten jouw bevestigingsoplossing op maat.

Ontdek samen met één van onze experts binnen drie minuten de bevestigingsoplossing die past bij jouw behoefte.