Bevestigen Trespa

Trespa platen zijn een populaire keuze voor gevelbekleding vanwege hun duurzaamheid en weerbestendigheid. Het gebruik van boorschroeven is een veelvoorkomende manier om deze platen te bevestigen, maar het kan lekkageproblemen veroorzaken als de afdichting niet goed is uitgevoerd. Daarom is het belangrijk om in sommige gevallen gebruik te maken van andere methoden zoals afdichtingen, lijm, profielen en verankeringen om een veilige en esthetische gevel te creëren.

Hoe bevestig ik Trespa platen aan een gevel?

Stap 1: Voorbereiding van de gevel

 

Voordat je begint met de installatie van de Trespa platen, moet je ervoor zorgen dat de gevel schoon en vrij is van stof en vuil. Controleer ook of de muur waterpas is en of er geen uitstekende elementen zijn waar de gevelplaten op kunnen vastlopen.

 

Stap 2: Het op maat snijden van de Trespa platen

 

Meet de lengte en breedte van de Trespa platen en snijd deze op maat. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de overlap van de platen om een waterdichte afdichting te garanderen. Houd ook rekening met de hoekprofielen, deze zijn nodig om de randen van de platen af te dekken.

 

Stap 3: Het aanbrengen van de lijm

 

Breng de lijm aan op de achterkant van de Trespa plaat. Zorg ervoor dat de lijm gelijkmatig is verdeeld en dat er geen klontjes of bubbels zijn. Gebruik hiervoor een geschikte lijm die speciaal is ontworpen voor Trespa gevelbekleding.

 

Stap 4: Het aanbrengen van de afdichting

 

Plaats de afdichting op de achterkant van de Trespa plaat en druk deze stevig aan. De afdichting is een belangrijk onderdeel van het bevestigingsproces, omdat het voorkomt dat er water of vuil tussen de Trespa plaat en de muur komt.

 

Stap 5: Het bevestigen van de Trespa platen

 

Plaats de Trespa plaat tegen de muur en zorg ervoor dat deze waterpas is. Boor vervolgens een gat in de plaat en de muur met behulp van een boor. Bevestig de plaat met een boorschroef en zorg ervoor dat deze stevig vastzit.

 

Stap 6: Het gebruik van profielen

 

Plaats de hoekprofielen op de randen van de Trespa platen om de randen af te dekken. Afhankelijk van de grootte en de vorm van de gevel, kunnen er ook andere soorten profielen worden gebruikt, zoals U-profielen en Z-profielen. Deze profielen zorgen voor extra stevigheid en een mooie afwerking van de gevel.

 

Stap 7: Het gebruik van verankeringen

 

Als de Trespa platen erg groot zijn of als de omgeving veel windbelasting heeft, is het verstandig om extra verankeringen te gebruiken. Verankeringen zorgen voor extra stevigheid en stabiliteit van de gevel en voorkomen dat deze gaat wiebelen of loskomt.

 

Door het gebruik van deze methoden voor het bevestigen van Trespa platen op een gevel, kan een veilige en esthetische gevel worden gecreëerd. Het is belangrijk om bij het kiezen van deze methoden rekening te houden met de specifieke eigenschappen van de Trespa platen en de omgeving waarin de gevel wordt geplaatst.

Trespa onzichtbaar bevestigen

Samenwerken met IPEX

Bij het installeren van een gevel is het belangrijk om te werken met een ervaren en gekwalificeerd team. IPEX is een fabrikant van op maat gemaakte bevestigingsmethoden voor Trespa gevelbekleding. Met 25 jaar ervaring en expertise in het ontwerpen en produceren van maatwerk achterconstructies, bieden wij een efficiënt en kosteneffectief proces van ontwerp tot installatie. Ons team van professionals zorgt voor een veilige en esthetische gevel, die voldoet aan alle vereisten en verwachtingen van onze klanten.

 

Als je geïnteresseerd bent in onze producten en diensten voor het bevestigen van Trespa gevelplaten, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Wij helpen je graag bij het realiseren van jullie project en het creëren van een veilige, duurzame en esthetisch aantrekkelijke gevel.

Bekijk andere cases

Meer cases
Achterconstructie in Brussel
Dak- en Gevelschroeven
Gekleurde schroeven

Binnen 3 minuten jouw bevestigingsoplossing op maat.

Ontdek samen met één van onze experts binnen drie minuten de bevestigingsoplossing die past bij jouw behoefte.