Bevestigen platen

Als je platen op een gevel wilt bevestigen, zijn er verschillende manieren om dat te doen. Boorschroeven zijn een veelvoorkomende manier om platen te bevestigen, maar soms is het handiger om een andere methode te gebruiken, zoals afdichtingen, lijm, profielen en verankeringen om een veilige en mooie gevel te creëren.

Gevel bevestiging

Hoe bevestig ik platen aan een gevel?

Voordat je begint met het bevestigen van de platen, moet je ervoor zorgen dat de gevel schoon is en vrij van stof en vuil. Meet de lengte en breedte van de platen en snijdt deze op maat. Houdt rekening met de overlap van de platen om te voorkomen dat er water of vuil tussen de plaat en de muur komt. Houdt ook rekening met de hoekprofielen, deze zijn nodig om de randen van de platen af te dekken.


Breng de lijm aan op de achterkant van de plaat en plaats de afdichting op de achterkant van de plaat. De afdichting is een belangrijk onderdeel van het bevestigingsproces, omdat het voorkomt dat er water of vuil tussen de plaat en de muur komt. Plaats de plaat tegen de muur en boor vervolgens een gat in de plaat en de muur met behulp van een boor. Bevestig de plaat met een boorschroef en zorg ervoor dat deze stevig vastzit.

 

Plaats hoekprofielen op de randen van de platen om de randen af te dekken. Afhankelijk van de grootte en de vorm van de gevel, kunnen er ook andere soorten profielen worden gebruikt, zoals U-profielen en Z-profielen. Deze profielen zorgen voor extra stevigheid en een mooie afwerking van de gevel.

 

Als de platen erg groot zijn of als de omgeving veel windbelasting heeft, is het verstandig om extra verankeringen te gebruiken. Verankeringen zorgen voor extra stevigheid en stabiliteit van de gevel en voorkomen dat deze gaat wiebelen of loskomt.

 

Door het gebruik van deze methoden voor het bevestigen van platen op een gevel, kan een veilige en mooie gevel worden gecreëerd. Het is belangrijk om bij het kiezen van deze methoden rekening te houden met de specifieke eigenschappen van de platen en de omgeving waarin de gevel wordt geplaatst.

Trespa onzichtbaar bevestigen

Samenwerken met IPEX

IPEX is fabrikant van op maat gemaakte bevestigingsmethoden voor gevelbekleding. Met 25 jaar ervaring en expertise in het ontwerpen en produceren van maatwerk achterconstructies, bieden wij een efficiënt en kosteneffectief proces van ontwerp tot installatie. Als je geïnteresseerd bent in onze producten en diensten voor het bevestigen van platen op een gevel, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Ons team van professionals staat klaar om je te helpen bij het realiseren van je project en het creëren van een veilige, duurzame en mooie gevel die voldoet aan al je wensen en eisen. Bij IPEX bieden we hoogwaardige producten en diensten die zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

 

Of je nu een kleine of grote gevel hebt, IPEX heeft de expertise en ervaring om je te helpen bij het realiseren van je project. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze producten en diensten of om een offerte op maat aan te vragen. We zijn er om je te helpen bij het creëren van een veilige, duurzame en mooie gevel die perfect past bij jouw project.

Binnen 3 minuten jouw bevestigingsoplossing op maat.

Ontdek samen met één van onze experts binnen drie minuten de bevestigingsoplossing die past bij jouw behoefte.

Onze cases

Meer cases
Gouden Gevelbekleding voor Hallz.nl
Dak- en gevel schroeven
Gekleurde popnagels en schroeven