Waterdichte afdichting

I-Form is een eigen fabricaat van IPEX en biedt een alternatief op het traditionele bouwlood, dat als waterdichte afdichting en waterkering wordt gebruikt in de aansluitingen van daken en gevels. Het rubberachtige EPDM-materiaal is flexibel, waterdicht en milieuvriendelijk en heeft vele voordelen ten opzichte van lood.

Waterdichte afsluiting middels I-Form

I-Form is een flexibele afdichtingsband speciaal ontworpen voor dak- en geveltoepassingen. Door de speciale materiaal samenstelling is het materiaal zeer flexibel en vorm vast. I-Form is specifiek ontworpen voor situaties waar waterdichte afdichting benodigd is in combinatie met een eigenschap dat het materiaal gevormd dient te worden naar de ondergrond.


Er zijn waterkeringen die uitsluitend rechtlijnig toegepast kan worden en niet laat vormen naar de ondergrond. In deze situaties is I-Form een juiste oplossing. De samenstelling van het materiaal, zorgt er juist voor dat I-Form zich eenvoudig laat vormen naar de ondergrond en dat het materiaal ook deze vorm blijft houden.


Afdichting met speciale plakstrip

In sommige gevallen moet de I-Form gevormd moet worden in 3 verschillende richtingen, om te zorgen dat de i-Form op zijn plek blijft worden voor zien van een speciale plakstrip, welke ervoor zorgt dat er een hechting ontstaat met de ondergrond. I-Form is erg flexibele en vergelijkbaar met traditioneel bouwlood, echter heeft i-Form geen schadelijke effecten.


Duurzaamheid
Door de samenstelling van I-Form is een lange levensduur verwacht. Uitgevoerde testen geven een verwachte levensduur aan van meer dan 25 jaar.

Samenstelling van i-Form

I-Form, een milieuvriendelijk alternatief voor traditioneel bouwlood, is een flexibele afdichtingsband vervaardigd uit duurzaam EPDM rubber. Met uitstekende waterdichte eigenschappen en flexibiliteit, is het ideaal voor afdichtingstoepassingen in de dak en gevelbouw, terwijl het tegelijkertijd de impact op het milieu minimaliseert.


I-Form is opgebouwd uit drie lagen:

  • Een toplaag, bestaande uit EPDM rubber.

  • Een tussenlaag van speciaal aluminium strekmetaal.

  • Onderlaag van EPDM rubber voorzien van beschermfolie.


Daarnaast is i-Form verkrijgbaar in 3 kleuren zwart, rood en grijs en kan er gekozen worden voor verschillende afwerkingen op de achterzijde; volledig klevend, 1 of 2 butyl plakstrips op de achterzijde. Omdat we zelf produceren zijn speciale afmetingen of afwerkingen mogelijk.

Samenwerken met IPEX

i-Form is een uitstekend alternatief voor traditioneel bouwlood en biedt vele voordelen. Het materiaal is flexibel, waterdicht, milieuvriendelijk en heeft een langere levensduur dan lood. Door i-Form te gebruiken als afdichting, kunnen bouwbedrijven een veilige, efficiënte en duurzame constructie creëren.


Bij IPEX hebben we een breed assortiment aan i-Form producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw bouwproject.

Benieuwd naar I-Form? Vraag nu je gratis sample aan.

Vul het formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met op je op om het sample te versturen.

Bekijk andere cases

Achterconstructie in Brussel
i-Facade Gevelonstructie
Schroeven in elke gewenste kleur
Achterconstructie in Brussel