Eigenschappen I-Form

I-Form, als milieuvriendelijk alternatief voor traditioneel bouwlood, is een flexibele bouwloodvervanger gemaakt uit duurzaam EPDM rubber. Met uitstekende waterdichte eigenschappen en flexibiliteit is het ideaal voor afdichtingstoepassingen in de dak- en gevelbouw, terwijl het tegelijkertijd de impact op het milieu minimaliseert.

Eigenschappen

I-Form onderscheidt zich door enkele kenmerkende eigenschappen die het bij uitstek geschikt maken als loodvervanger:


  • Licht in gewicht, wat het transport vergemakkelijkt en de algehele efficiëntie verhoogt.

  • Flexibiliteit en vormbaarheid; in tegenstelling tot lood behoudt I-Form zijn integriteit onder diverse klimatologische omstandigheden, waarmee barsten en vervormingen door temperatuurschommelingen worden voorkomen.

  • Milieuvriendelijkheid; I-Form, vervaardigd uit EPDM, is vrij van lood en andere schadelijke chemicaliën, terwijl traditioneel bouwlood bekendstaat om het vrijkomen van schadelijke stoffen met nadelige gevolgen voor het milieu.

  • Duurzaamheid; het materiaal heeft een lange levensduur, vereist minimaal onderhoud, en blijft functioneel onder invloed van uv-straling, chemicaliën en veroudering gedurende vele jaren.

  • 100% recyclebaar; na gebruik kan I-Form volledig worden gerecycled, waarbij de grondstoffen na bewerking opnieuw kunnen worden ingezet.

Samenstelling

I-Form is opgebouwd uit drie lagen:


  • Een toplaag van EPDM rubber.

  • Een tussenlaag van speciaal aluminium strekmetaal.

  • Een onderlaag van EPDM rubber voorzien van beschermfolie.


Onze bouwloodvervanger is beschikbaar in 3 kleuren: zwart, rood en grijs. Daarnaast bieden wij verschillende afwerkingsmogelijkheden op de achterzijde, zoals volledig klevend, 1 of 2 butyl plakstrips of gewoon zonder kleeflaag. Dankzij onze eigen productieprocessen zijn ook speciale afmetingen of afwerkingen mogelijk. Hierdoor sluit het altijd perfect aan op de bouwprojecten die jij moet uitvoeren.

Maak nu kennis met I-Form en vraag een gratis sample aan.

Jouw sample wordt geheel vrijblijvend en per omgaande verstuurd.

Direct naar de producten: