EPDM loketten

Met i-Form kun je je lood loketten vervangen door EPDM-loketten. Lood loketten worden gebuikt voor een waterdichte aansluiting van een pannendak op opgaand metselwerk of schoorsteendoorvoer. De loketten worden horizontaal ingemetseld en aan de andere kant wordt de strook onder de pannen geklopt. Lood kent echter een aantal nadelen waardoor steeds vaker vervangen wordt door duurzamere en voordeligere alternatieven. Een van deze alternatieven is i-Form. Hieronder lees je waarom i-Form geschikt is alternatief voor lood.

i-Form EPDM rubber

Waarom is i-Form geschikt als vervanger van lood bij loketten?

Lood kent echter een aantal nadelen waardoor steeds vaker vervangen wordt door duurzamere en voordeligere alternatieven. Een van deze alternatieven is i-Form. Hieronder lees je waarom i-Form geschikt is alternatief voor lood.


i-Form bestaat uit 3 lagen waardoor het geschikt is als vervanger voor lood bij de aansluiting van een pannendak met opgaand metselwerk of schoorsteendoorvoer. De toplaag en de onderlaag bestaan beide uit EPDM rubber. De tussenlaag is gemaakt van speciaal aluminium strekmetaal, met name deze tussenlaag maakt i-Form geschikt als loodvervanger bij loketten.


EPDM kent een aantal voordelen ten opzichte van lood als materiaal voor loketten. i-Form laat zich makkelijk vormen, is vormvast en je kunt er doorheen schroeven.


Daarnaast is i-Form;


  • Niet giftig;

  • Licht van gewicht;

  • Niet zo diefstal gevoelig dan de traditionele producten;

  • Zeer flexibel;

  • Milieuvriendelijk;

  • Lange levensduur;

  • Laat geen (lood) strepen achter op daken en muren.

  • Leverbaar in 3 kleuren: zwart, grijs en rood.


Standaard wordt i-Form geleverd op rollen van 10 meter in verschillende breedtes. Daarnaast kun je kiezen uit 1 of 2 butyl plaklijnen, maar ook voorzien van een volledige plaklaag op de achterkant. Omdat i-Form door de IPEX Group wordt geproduceerd in Nederland is er veel maatwerk mogelijk waaronder afwijkende lengtes, breedtes en afwerkingen.

Trespa onzichtbaar bevestigen

Samenwerken met IPEX

i-Form is een uitstekend alternatief voor traditioneel bouwlood en biedt vele voordelen. Het EPDM-materiaal is flexibel, waterdicht, milieuvriendelijk en heeft een langere levensduur dan lood. Door i-Form te gebruiken als afdichting, kunnen bouwbedrijven een veilige, efficiënte en duurzame constructie creëren.


Bij IPEX hebben we een breed assortiment aan i-Form producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw bouwproject.

Binnen 3 minuten jouw bevestigingsoplossing op maat.

Ontdek samen met één van onze experts binnen drie minuten de bevestigingsoplossing die past bij jouw behoefte.

Onze cases

Meer cases
Gouden Gevelbekleding voor Hallz.nl
Dak- en gevel schroeven
Gekleurde popnagels en schroeven