I-Form als loodvervanger

Zoals je wellicht weet, wordt bouwlood traditioneel gebruikt als waterkering in de aansluitingen van daken en gevels. Hoewel het al decennia lang een populaire keuze is, zijn er enkele nadelen aan verbonden. Zo is lood een zwaar en duurzaam materiaal dat relatief snel corrodeert. Daarom is IPEX op de markt gekomen met een loodvervanger: I-Form.

Alternatief op bouwlood

Bouwlood (ook wel bladlood of loodslabben genoemd) wordt al jaren gebruikt in de bouw als afdichtingsband. Denk hierbij aan een afdichtingsband voor de muur op een kozijn, op een dak en ook bij een raam.


Bouwlood wordt met name aan de buitenzijde van een gebouw gebruikt. Zoals de naam al zegt is er bij deze toepassing gekozen voor lood als materiaal. Met de opkomst van moderne materialen zijn er betere alternatieven beschikbaar. Deze hebben dan een langere levensduur en kunnen in de aanschaf veel voordeliger zijn. I-Form is zo’n hoogwaardig alternatief op basis van EPDM rubber.


Door te kiezen voor i-Form als alternatief op bouwlood, profiteer je van een duurzaam, flexibel en milieuvriendelijk materiaal dat lang meegaat en makkelijk te verwerken is. Bovendien draag je bij aan een groenere bouwsector en verminder je de impact op het milieu.


I-Form als loodvervanger

I-Form is de loodvervanger en het alternatief voor bouwlood en loodslabben. Eveneens heeft het alle voordelen van onze EPDM-kwaliteit. Het is een lichtgewicht materiaal, geleverd op rollen, zodat je snel vele meters kunt maken. Hierdoor is het mogelijk een aanzienlijke besparing op arbeidskosten te realiseren.


I-Form is een composiet van EPDM-strips met strekmetaalversterking. Dit strekmetaal maakt het mogelijk om het in vrijwel elke vorm te slaan of te buigen. Je kunt onze afdichtingsband op vrijwel elke ondergrond bevestigen. Het heeft een uitzonderlijk lange levensduur en is zeer milieuvriendelijk. Daarnaast blijft het flexibel en is het water- en winddicht.

Benieuwd naar I-Form? Vraag nu je gratis sample aan

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om het sample te versturen.

I-Form voor Dakramen

EPDM-loodslabben zijn onmisbaar bij de installatie van dakramen. Deze flexibele, duurzame rubberen afdichtingen biedt een wind- en waterdichte bescherming van je interieur tegen de grillen van Moeder Natuur. Deze weerbestendige eigenschappen en Uv-bestendigheid zorgen voor een langdurige en betrouwbare afdichting, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

 

De naadloze integratie van EPDM-loodslabben rondom dakramen waarborgt niet alleen de functionaliteit, maar draagt ook bij aan een esthetisch aantrekkelijke afwerking. Deze veelzijdige loodslabben passen zich moeiteloos aan de contouren van het dakraam aan, waardoor lekkages geen schijn van kans hebben.

 

Met onze eigen productie zijn we in staat om drie kleuren te maken met elke gewenste afwerking op de achterkant waardoor het aanbrengen ervan een simpel klusje wordt.

Kortom, met EPDM-loodslabben investeer je niet alleen in bescherming maar ook in een stijlvolle en duurzame afwerking van je dakraam.

EPDM loodvervanger bij Dakkapellen

EPDM loodslabben is de onzichtbare held bij de afwerking van dakkapellen. Het duurzame rubberen karakter maakt ze weerbestendig en bestand tegen UV-stralen, waardoor ze een langdurige bescherming bieden tegen lekkages.

 

Dankzij hun flexibiliteit passen ze zich moeiteloos aan elke vorm aan, wat niet alleen de functionaliteit verbetert, maar ook het esthetische aspect. Kortom, i-form is de stille kracht achter een perfect afgewerkte en wind- en waterdichte dakkapel.

I-Form als afwerking in de gevel.

EPDM-loodslabben zijn de meest duurzame en betrouwbare onderdelen om je gebouw te beschermen tegen de invloeden van ons klimaat. Het rubberen karakter maakt ze uitermate geschikt voor een wind- en waterdichte barrière, waardoor lekkages en schade door weersinvloeden tot het verleden behoren.

 

Deze loodslabben blinken uit in duurzaamheid en flexibiliteit, waardoor ze zich moeiteloos aanpassen aan de vormen van de gevel. Hierdoor ontstaat niet alleen een naadloze afdichting, maar ook een effectieve bescherming tegen de elementen. Of het nu regent, waait of stormt, met EPDM-loodslabben ben je verzekerd van een veilige en waterdichte aansluiting, wat resulteert in een comfortabel en beschermd huis, ongeacht de weersomstandigheden.

 

Omdat wij zelf produceren is het mogelijk om die afwerking te kiezen die het beste bij jouw opdracht past. Neem contact op met onze adviseurs om te ervaren welke mogelijkheden er zijn.

I-form bij de schoorsteen.

EPDM-loodslabben zijn de onmisbare barricade bij het aansluiten van een schoorsteen op het dak. Daar waar wind en water vaak hun weg proberen te vinden. Deze flexibele, rubberen beschermers bieden een krachtige barrière tegen de elementen, waardoor lekkages geen schijn van kans hebben.

 

Het duurzame karakter en weerbestendigheid maken EPDM-loodslabben ideaal voor het wind- en waterdicht maken van deze kwetsbare plek. Door hun aanpasbaarheid aan de vorm van de schoorsteen ontstaat een naadloze integratie, waarbij functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan. Met EPDM-loodslabben investeer je niet alleen in de bescherming van de schoorsteen, maar ook in gemoedsrust van je klant, wetende dat je je opdracht perfect kunt opleveren en goed beschermd is voor de krachten van moeder natuur de komende eeuw. 


Omdat wij zelf produceren is het mogelijk om die afwerking te kiezen die het beste bij jouw opdracht past. Neem contact op met onze adviseurs om te ervaren welke mogelijkheden er zijn.

Samenwerken met IPEX

I-Form is een uitstekend alternatief voor traditioneel bouwlood en biedt vele voordelen. Het materiaal is flexibel, waterdicht, milieuvriendelijk en heeft een langere levensduur dan lood. Door i-Form te gebruiken als afdichting, kunnen bouwbedrijven een veilige, efficiënte en duurzame constructie creëren.


Bij IPEX hebben we een breed assortiment aan I-Form producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw bouwproject.

Binnen 3 minuten jouw bevestigingsoplossing op maat.

Ontdek samen met één van onze experts binnen drie minuten de bevestigingsoplossing die past bij jouw behoefte.

Onze cases

Meer cases
Gouden Gevelbekleding voor Hallz.nl
Dak- en gevel schroeven
Gekleurde popnagels en schroeven