Zelfklevende EPDM Stroken

Zelfklevende EPDM stroken worden vooral gebuikt om aansluitingen van kozijnen, naden, voegen, daken en gevels wind- en waterdicht te maken. Ook wordt het bijvoorbeeld gebruikt om oude zinken dakgoten opnieuw te bekleden zodat deze weer lang meegaan. Hieronder lees je meer over de zelfklevende EPDM.

Zelfklevende EPDM stroken

Naast de standaard i-Form vormfolies, biedt IPEX ook zelfklevend EPDM stroken aan met of zonder lijmlaag. Deze zelfklevende EPDM-band heeft een hoge kleefkracht en kan op vrijwel elke ondergrond worden aangebracht. Het biedt een snelle en eenvoudige oplossing voor het waterdicht maken van de aansluitingen tussen daken en gevels. Het materiaal is flexibel en kan worden aangepast aan de vorm van de ondergrond. Bovendien heeft het een lange levensduur en is het bestand tegen weersinvloeden en chemicaliën.


Het gebruik van zelfklevend EPDM biedt vele voordelen ten opzichte van traditioneel bouwlood. Naast dat EPDM veel milieuvriendelijker en duurzamer is, is het materiaal flexibel en daarmee uitstekend aan te brengen. Daarnaast hebben deze stroken ook als voordeel dat het houtrot tegengaat, gebruikt kan worden als waterkering, de gevelplaat beschermt tegen zuren uit het hout en een contact onderbreker is waardoor het trillingen reduceert. Daarnaast kun je er doorheen schroeven en door de zelfklevende laag is het ook makkelijker en sneller te verwerken.


Kortom, zelfklevende EPDM stroken zijn een uitstekende keuze als waterkering in de aansluitingen van daken en gevels. Het biedt een snelle, eenvoudige en duurzame oplossing voor het waterdicht maken van deze aansluitingen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.


Zelfklevende EPDM varianten

Wij produceren een Low en een High bonding variant waarbij het grootste verschil zit in de sterkte van de hechting op de ondergrond. Vraag onze experts welke variant het meest geschikt is voor jouw opdracht.

EPDM gevelbekleding

Samenwerken met IPEX

i-Form is een uitstekend alternatief voor traditioneel bouwlood en biedt vele voordelen. Het materiaal is flexibel, waterdicht, milieuvriendelijk en heeft een langere levensduur dan lood. Door i-Form te gebruiken als afdichting, kunnen bouwbedrijven een veilige, efficiënte en duurzame constructie creëren.


Bij IPEX hebben we een breed assortiment aan i-Form producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw bouwproject.

Binnen 3 minuten jouw bevestigingsoplossing op maat.

Ontdek samen met één van onze experts binnen drie minuten de bevestigingsoplossing die past bij jouw behoefte.

Onze cases

Meer cases
Gouden Gevelbekleding voor Hallz.nl
Dak- en gevel schroeven
Gekleurde popnagels en schroeven