Lateislabbe

i-Form, het eigen fabricaat van IPEX, biedt een alternatief voor het traditionele bouwlood dat wordt gebruikt als waterkering in de aansluitingen van daken en gevels. In plaats van lood gebruiken we een op rubber gebaseerd EPDM dat waterdicht, flexibel en milieuvriendelijk is. In dit artikel leggen we uit hoe Lateislabbes en i-Form of EPDM stroken worden gebruikt voor flexibele afdichting en spouwafdichting.

EPDM voegband zelfklevend

Wat zijn lateislabbes?

Lateislabbes zijn speciale afdichtingsstrips die worden gebruikt om de overgang tussen metselwerk en latei waterdicht te maken. In combinatie met i-Form of EPDM stroken vormen ze een uitstekende flexibele afdichting.


Hoe werkt het?

Om een latei waterdicht te maken, wordt eerst de i-Form of de EPDM strook op de latei geplakt. Vervolgens wordt de lateislabbe geplaatst over de EPDM strook, waardoor een flexibele afdichting ontstaat. Door deze methode wordt voorkomen dat water de gevel binnendringt en kan de latei bewegen zonder dat de afdichting wordt beschadigd.


Wat is spouwafdichting?

Spouwafdichting is het dichten van de opening tussen twee muren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van i-Form EPDM stroken en lateislabbes om een flexibele en waterdichte afsluiting te creëren. Door de spouw af te dichten, wordt voorkomen dat vocht en wind de woning binnenkomen. Bovendien zorgt spouwafdichting voor een verbeterde isolatie van de gevel, wat zorgt voor energiebesparing.


Waarom kiezen voor i-Form lateislabbes en EPDM stroken?

i-Form biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele bouwlood en andere afdichtingsmaterialen. Zo is i-Form EPDM flexibel en kan het gemakkelijk worden gevormd naar de gewenste vorm. Bovendien is het duurzamer dan lood en heeft het een langere levensduur. Het gebruik van lateislabbes in combinatie met EPDM stroken zorgt voor een waterdichte, flexibele afdichting die beweging van de latei kan opvangen zonder de afdichting te beschadigen.


Met lateislabbes met i-Form of EPDM stroken biedt IPEX een alternatief voor traditionele bouwlood en andere afdichtingsmaterialen. Door gebruik te maken van deze flexibele afdichting wordt de overgang tussen metselwerk en latei waterdicht gemaakt en wordt voorkomen dat vocht en wind de woning binnenkomen. Bovendien zorgt spouwafdichting voor een verbeterde isolatie van de gevel en energiebesparing. Kortom, i-Form biedt een duurzame, flexibele en waterdichte oplossing voor afdichtingsproblemen

Trespa onzichtbaar bevestigen

Samenwerken met IPEX

i-Form is een uitstekend alternatief voor traditioneel bouwlood en biedt vele voordelen. Het EPDM-materiaal is flexibel, waterdicht, milieuvriendelijk en heeft een langere levensduur dan lood. Door i-Form te gebruiken als afdichting, kunnen bouwbedrijven een veilige, efficiënte en duurzame constructie creëren.


Bij IPEX hebben we een breed assortiment aan i-Form producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw bouwproject.

Binnen 3 minuten jouw bevestigingsoplossing op maat.

Ontdek samen met één van onze experts binnen drie minuten de bevestigingsoplossing die past bij jouw behoefte.

Onze cases

Meer cases
Gouden Gevelbekleding voor Hallz.nl
Dak- en gevel schroeven
Gekleurde popnagels en schroeven