EPDM gevelbekleding

Met behulp van EPDM stroken kun je je gevel goed wind- en waterdicht maken. EPDM stroken zijn gemaakt van een samenstelling van synthetische rubbers. Deze rubbers bestaan uit Dieen, Propyleen, Monomeer en Ethyleen, de samenstelling zorgt ervoor dat het rubber flexibel, waterdicht en makkelijk te verwerken is. EPDM is het ideale materiaal voor je dak, dakgoot en gevel omdat het waterdicht, UV – en ozonbestendig is. En aangezien het een levensduur heeft van minimaal 20 jaar is ook een duurzame keuze.

i-Form als loodvervanger

Waarom EPDM stroken als bekleding in een gevel?

Naast dakgoten kunnen ook daken, gevels, naden, voegen en aansluitingen wind-, en waterdicht gemaakt worden met EPDM stroken. Deze stroken worden dan ook vaak gebruikt als afdichting bij de montage van dakramen of dakkapellen, maar ook tussen de gevelplaat en de achter constructie wordt EPDM gebruikt.


De belangrijkste reden voor het gebruik van EPDM stroken van onze klanten zijn vaak:

  • Het tegengaan van houtrot;

  • Uitvlakken van oneffenheden van het houten regelwerk;

  • Reductie van trillingen;

  • Bescherming van de gevelplaat tegen zuren uit het hout;

  • Waterkering;

  • Contactonderbreking;


Voorkoming van strepen op de gevelplaat door vochtonttrekking vanuit de gevelplaat door het houten regelwerk.

EPDM gevelbekleding

Samenwerken met IPEX

EPDM is een uitstekend alternatief voor traditioneel bouwlood en biedt vele voordelen. Het materiaal is flexibel, waterdicht, milieuvriendelijk en heeft een langere levensduur dan lood. Door EPDM stroken te gebruiken als afdichting, kunnen bouwbedrijven een veilige, efficiënte en duurzame constructie creëren.


Bij IPEX hebben we een breed assortiment aan EPDM producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw bouwproject.

Binnen 3 minuten jouw bevestigingsoplossing op maat.

Ontdek samen met één van onze experts binnen drie minuten de bevestigingsoplossing die past bij jouw behoefte.

Onze cases

Meer cases
Gouden Gevelbekleding voor Hallz.nl
Dak- en gevel schroeven
Gekleurde popnagels en schroeven