Mechanische onzichtbare bevestiging

Mechanische bevestiging, ook wel bekend als blinde of onzichtbare bevestiging, is een doeltreffende methode voor het bevestigen van een gevelbekleding. Hierbij worden speciale verankeringen of methodes gebruikt. Deze techniek resulteert in een strakke en moderne uitstraling, waarbij de bevestiging van de gevel bekleding onzichtbaar is.

Voordelen Mechanische bevestiging

Mechanische verankering van de gevel biedt aanzienlijke voordelen. Deze methode, ook wel bekend als blinde of onzichtbare bevestiging, zorgt voor een snelle en betrouwbare bevestiging van de gevelbekleding. De onopvallende bevestigingen resulteren in een strakke, moderne uitstraling zonder zichtbare elementen. Dit verhoogt de esthetische waarde van het gebouw.  Het minimaliseert onderhoudsbehoeften en biedt een betrouwbare oplossing voor duurzame, visueel aantrekkelijke gevelconstructies.

Geventileerde gevel

Nadelen

Mechanische onzichtbaar bevestiging van een gevel, hoewel effectief, kent enkele nadelen. Afhankelijk van welk gevelmateriaal of vorm van de bekleding, kent deze methode een nauwkeurige positionering en installatie, wat de complexiteit en arbeidsintensiteit verhoogt. Voorbereiding is nodig om ervoor te zorgen dat mechanische onzichtbare bevestiging optimaal wordt toegepast met oog voor zowel functionaliteit als esthetiek.

Achterconstructie voor gevelpanelen

Maak kennis met een aantal van onze meest verkochte producten.

Binnen 3 minuten jouw bevestigingsoplossing op maat.

Mechanische bevestiging is één van de drie bevestigingsmethoden voor geventileerde gevels. De andere twee, chemische verankering en schroeven, vertonen verschillende eigenschappen met specifieke voor- en nadelen. Benieuwd welke bevestiging het meest geschikt is voor jouw project? Neem gerust contact met ons op; wij voorzien je graag van advies.