Chemische Bevestiging

Chemische bevestiging, ook wel bekend als verlijming, is een doeltreffende aanpak om gevelbekleding onopvallend te bevestigen. Door hoogwaardige lijmstoffen te gebruiken, worden de gevelmaterialen op een duurzame wijze bevestigd. Wanneer de gevelbekleding geschikt is voor verlijming, resulteert deze methode in een esthetisch aantrekkelijke afwerking met een onzichtbare bevestiging als eindresultaat.

Waarom chemische bevestiging?

Chemische bevestiging, ook wel bekend als gevelplaat verlijming, is een geavanceerde techniek die wordt toegepast bij de bevestiging van gevelbekleding. In deze methode worden specifieke lijmstoffen gebruikt om duurzame verbindingen tussen de gevelmaterialen en achter constructie tot stand te brengen. Dit proces biedt tal van voordelen die zowel de eenvoud als de esthetiek van de gevel ten goede komen.

Voordelen Chemische bevestiging

Een van de voornaamste voordelen van chemische bevestiging, is de eenvoud voor een onzichtbare bevestiging van vlakke gevel bekleding.


De esthetische meerwaarde, het niet zichtbaar zijn van schroeven of blindklinknagels, geeft de gevel een strak en naadloos uiterlijk. Dit draagt bij aan een moderne en aantrekkelijke uitstraling van het gebouw. Deze onzichtbare bevestigingsmethode maakt het mogelijk om architectonische ontwerpen te realiseren zonder dat bevestigingselementen de visuele aantrekkingskracht van het gebouw verstoren.

Leer onze producten voor chemische bevestiging kennen.

Nadelen van verlijming van je gevel.

In ons klimaat brengt chemische bevestiging enkele nadelen met zich mee. Hoewel het avaak wordt gekozen vanwege de snelle bevestiging, stuit men regelmatig op problemen bij het bevestigen op hout, aangezien de ondergrond droog moet zijn. Bij verlijming van gevel bekleding moet de verwerkingsvoorschriften worden gevolgd. Zo wordt ons B003 systeem verlijming voorgeschreven op aluminium profielen.

Wil je meer weten over montage met behulp van Chemische bevestiging? Onze adviseurs staan klaar om je te assisteren bij het maken van de beste keuze voor de bevestigingsmethode die aan jouw behoeften voldoet.

Geventileerde gevel bekleding

Binnen 3 minuten jouw bevestigingsoplossing op maat.

Wil jij weten hoe je jouw project tot een succesvol einde brengt? Neem dan vandaag nog contact met ons en ervaar wat samenwerken met specialisten is.