Bevestigen HPL

Wanneer je op zoek bent naar duurzame en weerbestendige gevelbekleding, is HPL een goede keuze. HPL panelen hebben echter wel de juiste bevestiging nodig om stevig aan de gevel bevestigd te worden. Maar hoe kies je de juiste bevestiging voor HPL gevelbekleding?

De juiste bevestiging voor HPL gevelbekleding

Bij het bevestigen van HPL panelen aan de gevel is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en het gewicht van de panelen. Een te zware bevestiging kan de panelen beschadigen, terwijl een te lichte bevestiging het risico op losraken vergroot. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de ondergrond waarop de panelen bevestigd worden, en naar de omgevingsfactoren zoals windbelasting en thermische werking.


Bevestigingsmethoden voor HPL gevelbekleding

Er zijn verschillende bevestigingsmethoden die gebruikt kunnen worden voor HPL gevelbekleding. Een veelgebruikte methode is het gebruik van boorschroeven in combinatie met een achterconstructie, waarbij de panelen op een frame van aluminium profielen worden bevestigd. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een onzichtbare bevestigingsmethode, waarbij de panelen met clips of haken aan de aluminium profielen worden bevestigd.

Trespa onzichtbaar bevestigen

Bekijk een paar van onze HPL bevestigingsmethoden.

Samenwerken met IPEX

Elk project is uniek en daarom kan het nodig zijn om bevestigingen op maat te maken voor de HPL gevelbekleding. Bij IPEX hebben we jarenlange ervaring in het ontwerpen en leveren van op maat gemaakte bevestigingsmethoden voor HPL gevelbekleding. Onze engineers denken graag met je mee om tot de beste oplossing te komen voor jouw project.


Met de juiste bevestiging kan HPL gevelbekleding jarenlang mee gaan en zorgen voor een mooie uitstraling van de gevel. Kies daarom altijd voor een bevestigingsmethode die past bij jouw specifieke situatie en vraag bij twijfel om advies van experts.

Binnen 3 minuten jouw bevestigingsoplossing op maat.

Ontdek samen met één van onze experts binnen drie minuten de bevestigingsoplossing die past bij jouw behoefte.

Bekijk andere cases

Alle cases
Achterconstructie in Brussel
Gekleurde schroeven
i-Facade