Gevel bevestiging

Een geventileerde gevel kan op drie manieren worden bevestigd: 1. door verlijming, ook wel 𝗰𝗵𝗲𝗺𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗮𝗻𝗸𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴 genoemd; 2. via 𝗺𝗲𝗰𝗵𝗮𝗻𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗮𝗻𝗸𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴, ook wel blinde of onzichtbare bevestiging genoemd; en 3. door middel van 𝘀𝗰𝗵𝗿𝗼𝗲𝘃𝗲𝗻. Elke bevestigingsmethode heeft unieke voordelen, en de definitieve keuze wordt vaak bepaald door het ontwerp, de gewenste esthetiek, duurzaamheid en technische overwegingen in het realisatieproces van een goed geventileerde gevelstructuur.

Chemische verankering
Kies jij voor chemische verankering? Lees hier waarom dat goed is voor jouw project
Mechanische verankering.
De beste methode voor het bevestigen van jouw geventileerde gevel in ons klimaat
Schoeven
Gevel bevestigen met schroeven? Lees hier alles.

Maatwerk gevel bevestigingen voor de bouwsector

Een van de belangrijkste voordelen van een goede gevelbevestiging is dat het de levensduur van de gevel aanzienlijk kan verlengen. Door gebruik te maken van kwalitatief hoogwaardige bevestigingsmaterialen en een goed ontworpen bevestigingssysteem kan de gevel in staat zijn om de belastingen en krachten van wind en regen op te vangen en te verdelen. Hierdoor wordt voorkomen dat de gevel beschadigd raakt en kunnen de kosten voor onderhoud en reparatie worden beperkt.


Daarnaast kan een goede gevelbevestiging ook bijdragen aan een betere isolatie en energie-efficiëntie van het gebouw. Door de luchtstroom tussen de gevel en de isolatie kunnen koudebruggen en vochtproblemen worden voorkomen. Een goed bevestigingssysteem kan er bovendien voor zorgen dat de isolatie op de juiste plaats blijft zitten en niet kan verschuiven.

Gevel bevestiging

Binnen 3 minuten jouw bevestigingsoplossing op maat

Ontdek samen met één van onze experts binnen drie minuten de bevestigingsoplossing die past bij jouw behoefte.