Gevel bevestiging

Een geventileerde gevel wordt gekenmerkt door een luchtstroom tussen de gevelbekleding en de isolatie, waardoor ventilatie in de spouw mogelijk wordt gemaakt. Voor het bevestigen van een geventileerde gevel worden doorgaans twee methoden gebruikt, afhankelijk van het materiaal en de vorm van de gevel: chemische bevestiging en mechanische bevestiging. Binnen de mechanische bevestiging is er nog onderscheid te maken tussen zichtbare en onzichtbare bevestiging. De uiteindelijke keuze tussen deze methoden wordt veelal bepaald door factoren zoals het ontwerp, de gewenste esthetiek, duurzaamheid en technische overwegingen tijdens de constructiefase van de gevel.

Chemische bevestiging
Kies jij voor chemische bevestiging? Lees hier waarom dat goed is voor jouw project
Onzichtbare bevestiging
Mechanische onzichtbare gevelbevestiging.
Zichtbare bevestiging
Gevel bevestigen met behulp van bv schroeven.

Maatwerk gevel bevestigingen voor de bouwsector

Een van de belangrijkste voordelen van een goede gevelbevestiging is dat het de levensduur van de gevel aanzienlijk kan verlengen. Door gebruik te maken van kwalitatief hoogwaardige bevestigingsmaterialen en een goed ontworpen bevestigingssysteem kan de gevel in staat zijn om de invloeden en krachten van wind en regen uitzettingen op te vangen en te verdelen. Hierdoor wordt voorkomen dat de gevel beschadigd raakt en kunnen de kosten voor onderhoud en reparatie worden beperkt. Waarbij de gevel een strak uiterlijk krijgt.


Daarnaast kan een goede gevelbevestiging ook bijdragen aan een betere isolatie en energie-efficiëntie van het gebouw. Door de luchtstroom tussen de gevel en de isolatie kunnen vochtproblemen worden voorkomen.

Gevel bevestiging

Binnen 3 minuten jouw bevestigingsoplossing op maat

Ontdek samen met één van onze experts binnen drie minuten de bevestigingsoplossing die past bij jouw behoefte.