IPEX levert slimme draagconstructie voor nieuwbouw Universiteit in Osnabrück

IPEX heeft recentelijk een belangrijke bijdrage geleverd aan de nieuwbouw van het studentencentrum van de Universiteit in Osnabrück, een project dat in totaal 4,6 miljoen euro heeft gekost. Het gebouw bevindt zich op de universiteitscampus en biedt studenten en medewerkers een moderne en comfortabele studie- en werkplek.

Volgens een artikel van Neue Osnabrücker Zeitung is het studentencentrum van de Universiteit in Osnabrück ontworpen om duurzaam te zijn en energiezuinig te functioneren. Het gebouw beschikt over zonnepanelen en andere energiebesparende technologieën, en is grotendeels gebouwd met hout. Het studentencentrum heeft ook een groen dak en biedt ruimte voor fietsenstallingen om duurzaam transport te bevorderen. 

Slimme draagconstructie voor de gevel


Met haar slimme en duurzame draagconstructie heeft IPEX bijgedragen aan de realisatie van dit project en de verdere ontwikkeling van de Universiteit in Osnabrück als een moderne en toonaangevende academische instelling. 

Het project werd uitgevoerd door de aannemer Holzbau Steinemann GmbH. Het ontwerp van het gebouw is afkomstig van Architectenbureau prof. Klaus Sill + assoziierte GmbH - Hamburg (Thomas Sprenger). IPEX was verantwoordelijk voor zowel de draagstructuur als de prefab houten frames, die op maat werden gemaakt en gemoduleerd in Tekla. 

Draagconstructie afstemmen op houten frames.

Een belangrijke uitdaging bij dit project was het zorgvuldig afstemmen van de achter constructie op de houten frames. IPEX berekende, ontwierp, produceerde en leverde de achter constructie aan Heinrich Rießelmann Holz & Baustoffe GmbH voor Holzbau Steinemann GmbH om aan deze uitdaging tegemoet te komen. 


Om de optimale krachtsterkte te garanderen, is gekozen voor het C034 constructieprincipe met 0290 wandsteunen en 0286 Roestvaststalen verlengplaten. Dit principe maakt het mogelijk om snel en eenvoudig te wisselen van constructiediepte en zorgt voor een centrische krachtsafdracht ten opzichte van het zwaartepunt, wat gunstig is voor de krachtsterkte. Daarnaast werden ook de 0227 en 0251 profielen gebruikt voor de constructie. De Prefab houten frames werden hierop gemonteerd. 

IPEX Group specialist in draagconstructies van gevels

IPEX levert al 25 jaar maatwerk schroeven voor gevelbekleding en helpt je om een prachtig gebouw op te leveren voor jouw opdrachtgever. Na het plaatsen van een bestelling kunnen wij dankzij onze eigen fabriek snel leveren in allerlei samenstellingen of in duizenden kleuren. Bovendien helpt onze binnendienst je graag op weg met het bestellen van de juiste producten en zorgen wij ervoor dat jij je weer op de bouw kunt concentreren. 

Gebruikte artikelen

Maak kennis met I-Facade C034

Ontvang nu jouw sample van C034 en ontdek de kracht van onze producten! Of beschrijf jouw situatie en helpen je de juiste artikelen te kiezen. Neem vandaag nog contact met ons op!