IPEX levert dak- en gevelconstructies Grolsch brouwerij

De bouw van een nieuwe brouwerij is altijd een groot project en dat was niet anders voor Grolsch in 1998. Na het besluit om een nieuwe brouwerij te bouwen, duurde het nog vier jaar voordat de eerste steen werd gelegd op 30 mei 2002. Het was een belangrijk moment voor Grolsch, want de nieuwe brouwerij zou de oude locaties in Enschede en Groenlo vervangen en een nieuwe toekomst voor het merk mogelijk maken.

In 2004 was de nieuwe brouwerij gereed en kon het eerste Grolsch bier worden gebrouwen volgens de 400 jaar oude traditie, maar met de modernste technologie. De brouwerij behoorde tot de meest geavanceerde brouwerijen ter wereld en was zeer efficiënt en milieuvriendelijk. Het was een indrukwekkend gebouw en het was niet alleen functioneel, maar ook een blikvanger in de omgeving.


Speciale kleuren en grote hoeveelheid bevestigers


De bijdrage van IPEX aan de bouw van de nieuwe brouwerij was van groot belang. Als leverancier van de constructies van het dak en de gevel, was IPEX betrokken als partner van aannemer Novicon betrokken bij het realiseren van het prachtige, imposante gebouw. In totaal is er 145.000 m2 dak- en wandbekleding aangebracht. IPEX leverde hierbij de bevestigingsmaterialen. Denk aan schroeven op kleur, achterconstructies en profielen die allemaal perfect op elkaar moesten worden afgestemd om het gewenste resultaat te bereiken. De uitdaging was de speciale kleur, alsook de enorme hoeveelheid benodigde bevestigers, die op tijd geleverd moest worden.

Als eerbetoon aan alle oude én nieuwe buren, brouwde Grolsch dat jaar een bijzonder bier: Grolsch Noaber. Het motto 'Beter een goede buur dan een verre vriend' was toepasselijk voor het project en de samenwerking tussen Grolsch, IPEX en de aannemers.


Prachtig eindresultaat


Al met al was de bouw van de nieuwe brouwerij van Grolsch een groot project met een prachtig resultaat. De bijdrage van IPEX was van belang voor het realiseren van het imposante gebouw. Het was een project waarbij samenwerking en betrokkenheid tussen de verschillende aannemers een belangrijke rol speelde. Het resultaat was niet alleen functioneel maar ook esthetisch verbluffend. En natuurlijk was er het heerlijke Grolsch-bier om het allemaal te vieren!


IPEX Group specialist in bevestigingssystemen


IPEX levert al 25 jaar maatwerk schroeven voor gevelbekleding en helpt je om een prachtig gebouw op te leveren voor jouw opdrachtgever. Na het plaatsen van een bestelling kunnen wij dankzij onze eigen fabriek snel leveren in allerlei samenstellingen of in duizenden kleuren. Bovendien helpt onze binnendienst je graag op weg met het bestellen van de juiste producten en zorgen wij ervoor dat jij je weer op de bouw kunt concentreren.