Gevelconstructie I-Facade MeuseView appartementen in Visé

Gevelconstructie MeuseView complex met I-Facade van IPEX

MeuseView is een multifunctioneel gebouw dat is ontwikkeld in Visé en kijkt uit op de Maas (Meuse), terwijl het Trilogiport Platform van Luik om de hoek ligt. Binnen dit project heeft architect Luc Spits gekozen voor Dekton gevelplaten die worden ondersteund door een gevelconstructie uit de I-Facade collectie van IPEX.

Hermalle was vroeger een grote plattelandsvlakte. Tegenwoordig kijkt het uit op de Maas (Meuse) en ligt het Trilogiport Platform van Luik dat in 2015 werd ingehuldigd om de hoek langs het Albertkanaal. Het nieuwe MeuseView is een bouwproject met een mix van handelspanden, kantoren, appartementen en woningen. Een nieuwe wijk ziet het levenslicht, waarbij MeuseView als multigenerationeel gebouw een spil in de gemeenschap vormt.


De architectuur van het pand is eigentijds en gedurfd. De vorm van de gebouwen staat voor het nieuwe elan dat bij de regio bekend is. De vormen doen denken aan de nieuwe brug van Hermalle. Architectenbureau Puur Groen dacht het prachtige groene landschap rond het gebouw uit. Het gebouwd zelf werd ontworpen door Luc Spits uit Visé.


Gevelconstructie Dekton met I-Facade bevestiging


De architect koos ervoor om te werken met Dekton gevelplaten. Reden hiervoor is dat open gevelbekleding de luchtcirculatie in een gebouw verbetert, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan een gezonder klimaat binnen. Bovendien kan open gevelbekleding ook bijdragen aan de energie-efficiëntie van een gebouw, door de zonnewarmte te verminderen en de koeling te verbeteren.


Een ander voordeel van open gevelbekleding is dat het een groot aantal ontwerpopties biedt. Er zijn veel verschillende soorten materialen en ontwerpen beschikbaar, waardoor het mogelijk is om een unieke look te creëren voor een gebouw. Bovendien kan open gevelbekleding worden gecombineerd met andere bouwmaterialen, zoals glas of hout, om een aantrekkelijke en functionele gevel te creëren.


Extra kracht bijgezet aan gevelconstructie


Om de Dekton gevelplaten te monteren is een constructieprincipe C034 van IPEX gebruikt. Dit constructieprincipe valt binnen de i-FACADE collectie en wordt gemonteerd middels wandsteunen en verlengplaten. De verlengplaten kunnen in diepte gesteld worden en om de constructie extra kracht bij te zetten vindt krachtsafdracht centrisch ten opzichte van het zwaartepunt.


Gevelconstructie met onzichtbare bevestiging


Ook B004 werd toegepast. Hierop zijn de Dekton 12 mm mechanische blinds (plafonds) bevestigd. De B004 is een onzichtbare bevestigingsmethode, die ook wel plaathaak- of agraffensysteem wordt genoemd. De blinds worden met nastelbare plaathaken, die overigens niet te zien zijn, aan een horizontale rails bevestigd. Kenmerkend aan deze methode zijn de horizontale en verticale voegen, waardoor een expressieve gevelindeling ontstaat. Ideaal tijdens het project MeuseView.


Gevelconstructie bevestiging van I-Facade ontwikkeld door IPEX


Wil je meer lezen over I-Facade gevelconstructies? Check dan de informatiepagina over onze oplossing, waar wij je uitgebreid vertellen waarom deze producten jou kunnen gaan helpen.

Deze video zien hoe de verschillende onderdelen gemonteerd worden van ons i-Facade C034 systeem.