Gepoedercoate siding schroeven voor Stadhuis Zaanstad

Het stadhuis van Zaanstad is een bijzonder gebouw. Op het eerste gezicht lijkt het alsof het bestaat uit verschillende losstaande huizen, elk met een eigen karakter en bouwstijl. Maar in werkelijkheid is het één modern kantoorcomplex, met een unieke uitstraling die past bij de omgeving. Het project werd aangenomen door VM Gevelbouw met wie IPEX intensief mocht samenwerken binnen dit project.

Een belangrijk onderdeel van deze uitstraling zijn de geveldelen. Er zijn maar liefst 12.000m2 aan geveldelen gemonteerd, allemaal met behulp van siding schroeven van IPEX. Deze schroeven zijn niet alleen praktisch en duurzaam, maar ook kleurrijk: IPEX heeft ze namelijk in 16 verschillende groentinten gepoedercoat. Zo dragen ze bij aan het kleurrijke geheel van het stadhuis.


Het belang van siding schroeven


Maar waarom zijn deze schroeven eigenlijk zo belangrijk? Het antwoord zit hem in de manier waarop de huizen zijn gebouwd. Omdat ze op poten staan, is het onderliggende busstation goed toegankelijk voor de bussen. Maar dat betekent ook dat de geveldelen op een specifieke manier gemonteerd moesten worden, zodat ze niet alleen stevig vastzitten, maar ook flexibel genoeg zijn om mee te bewegen met de trillingen van het busverkeer. De siding schroeven van IPEX zijn hier perfect voor: ze zorgen voor een solide verbinding, maar zijn ook zo ontworpen dat ze meebewegen met de geveldelen. Zo blijft het stadhuis niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook functioneel en veilig.


Gepoedercoate siding schroeven


Extra uitdaging was de grote hoeveelheid schroeven die nodig waren en dat deze ook gecoat moesten worden in de juiste kleurstelling. Een kleurstelling die overeenkwam met de grote hoeveelheid vezelcement en vezelcement planks van Eternit, die alternerend geschroefd werden met de 0345 siding schroef, die voorzien is van een zelfborende houtschroef met kleine verzonken kop, alsook de 0347 siding zelfborende houtschroef met bolkop.


Kortom het stadhuis van Zaanstad is een uniek en kleurrijk gebouw, met een bijzondere architectuur en praktische oplossingen voor de uitdagingen van het moderne stadsleven. De IPEX-schroeven zijn een klein, maar belangrijk onderdeel van dit geheel. Hoe klein ook, we laten hiermee zien hoe slimme technologie kan bijdragen aan een prachtig eindresultaat.