Aluminium achterconstructie voor MOSA keramische tegels

aluminium achterconstructie

In Hoofddorp is in 2015 een nieuw hotel opgeleverd: het door Mulderblauw architecten ontworpen Novotel. Het hotel beschikt over maar liefst 314 kamers en duurzaamheid staat centraal in het ontwerp. Het gebouw bestaat uit een hoogbouwdeel waarin de meeste hotelkamers zijn gevestigd en een lager deel met een patio. Op de begane grond zijn de gevels uitgevoerd in glas, zodat de lobby, bar en het restaurant in directe verbinding staan met het openbare gebied. De gevel is begrensd door een met houten lamellen beklede luifel die voor een prettig windklimaat zorgt.

Duurzaam hotel, duurzame gevel

De architecten hebben veel aandacht besteed aan het ontwerpen van een duurzaam hotel. Zo zijn er smalle, verticale ramen toegepast die diep in de gevel liggen, waardoor er een sterke reductie ontstaat van de benodigde koellast. Ook is er gekozen voor producten met grote volumes gerecyclede content, voor lokale producenten waardoor er korte transportafstanden zijn en voor eenvoudig te scheiden materialen. De gevel is voorzien van een duurzaam geproduceerde tegel met een erin gebakken abstracte reliëfprint.

Calculatie aluminium achterconstructie door IPEX

Een uitdaging bij dit project was de montage van de relatief groot formaat platen met speciale tegelklemmen op een hoofddraagconstructie van houtskeletbouw. Hierbij werd relatief veel windbelasting overgedragen van de wandsteunen op de houtskeletbouw. Om deze uitdaging het hoofd te bieden, heeft gevelbouwer Prince Cladding de Mosa keramische tegels gemonteerd op een aluminium achterconstructie met behulp van C035 als constructieprincipe met wandsteunen en verlengplaten. IPEX, een internationaal ontwikkelaar en leverancier van maatwerk schroeven en gevelbekleding, heeft samen met Prince Cladding een op maat gemaakte oplossing bedacht voor dit project.

IPEX Group specialist in bevestigingssystemen

IPEX is al 25 jaar specialist in bevestigingssystemen voor gevelbekleding en levert maatwerk schroeven voor allerlei soorten bouwprojecten. Dankzij hun eigen fabriek kunnen ze snel leveren in allerlei samenstellingen en in duizenden kleuren. Hun binnendienst helpt graag bij het bestellen van de juiste producten, zodat jij je weer kunt concentreren op de bouw. Door deze samenwerking tussen de gevelbouwer en IPEX kan het Novotel in Hoofddorp worden voorzien van duurzame, hoogwaardige gevelbekleding.